tirsdag 18. august 2009

Hvileskjæret går mot slutten - sats på talentene


Dagen i dag har for min del stått i høyere utdanning og forskningens tegn. jeg deltok først på åpningen av Høgskolen i Buskeruds studieår på Union scene, og på kvelden deltak jeg på debatt på Papirbredden om kunnskapsnæringene i en krisetid på Papirbredden.


De rødgrønne har behandlet Høgskolen i Buskerud på en skammelig måte, ikke nok med at de ofret satsing på Høyere utdanning og forskning gjennom sitt berømte hvileskjær, de har heller ikke fulgt opp lovnadene fra forrige valg om å gi Høgskolen de nødvendige husleiemidler etter flyttingen til Papirbredden. Faktum er at det er Drammen kommune som betaler de manglende husleiemidlene, det er helt utrolig at en kommune må betale husleie for en statlig høgskole. Høyre har satt av de nødvendige husleiemidler i sine alternative statsbudsjetter hvert år i denne perioden, vi holder det vi lover!


Ine marie Eriksen Søreide åpnet studieåret, og roste den offensive satsingen HiBu har gjennomført de siste årene. Ine er en god støttespiller for høgskolen, i motsetning til den lunkne holdningen vi har sett fra rødgrønne statsråder og utdanningspolitikere.


I Tekna-debatten senere på kvelden holdt toppsjefen i Kongsberggruppen Walter Qvam, en glimrende innledning om hva som må til for å styrke kunnskapsintensive bedrifter i Norge.

Hsn påpekte at eksportindustrien på ingen måte er gjennom finanskrisen, de bedriftene som konkurrerer i et globalt marked må prestere enda bedre om de skal overleve.


I debatten etterpå påpekte jeg at Høyre vil trappe op forskningsinnsatsen i Norge til 3 % av BNP, mens Martin Kolberg og Per Olaf Lundteigen ville øke forskningsinnsatsen til 1 % av BNP. Det er altså et hav av forskjell mellom oss og de rødgrønne når det gjelder ambisjonsnivå.


Vi skal leve av noe når oljen tar slutt, Høyre vil prioritere videreforedling av det viktigste råstoffet vi har, barn og unge. Derfor må vi satse langt sterkere på høyere utdanning og forskning. Det vil Høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar