torsdag 13. august 2009

En siste hilsen til mr. Buskerud Høyre - Odd Martin Dagsleth


I dag tok vi farvel med Odd Martin Dagsleth, vår fylkessekretær gjennom 25 år. Odd Martin omkom i en meningsløs møteulykke. I dagens begravelse møtte 400 venner frem for å hedre Odd Martins minne, noe som viser hvilken posisjon han hadde hos venner og kolleger. Jeg holdt en av minnetalene i kirken. Det er tungt å si farvel til en nær venn som brått blir revet bort, men samtidig godt å få dele sorgen med andre. Her er minnetalen jeg holdt:


Det er uvirkelig at du ikke er blant oss lenger, Odd Martin. Dine røffe, men sylskarpe kommentarer. Din utålmodighet på vegne av Høyre, dine strategiske evner og analytiske egenskaper, din omsorg for venner og medmennesker, din humor og ditt humør.

Alt dette, og mye mer vil vi savne i den valgkampen vi nå er midt oppe i, alt dette vil vi savne i det daglige arbeidet for Buskerud Høyre.

Du døde på jobb, du døde etter et av dine utallige foreningsbesøk rundt i Buskerud, du kjente alle og alle kjente deg. Fra Haugastøl til Hurum, fra Ådalen til Ål, fra Rødberg til Røyken overalt i vårt flotte fylke sitter det venner og tenker på deg i dag, Odd Martin, savnet er stort og minnene mange.

Du hadde en arbeidskapasitet alle kunne misunne, tidlig opp, inn til Økern, kjøpe blomster, så på jobb på kontoret, full dag der, og så en svipptur 20 30 40 mil rundt i Buskerud. Du utfordret ofte oss politikere, samtidig som du hadde en grenseløs lojalitet i forhold til beslutninger som var fattet. En fylkessekretærs hverdag kan være ensom, men rundt Odd Martin var det alltid liv og engasjement. Dine utallige besøk i alle Buskerud Høyres lokalforeninger inspirerte og motiverte til forsterket innsats. Buskerud Høyre har ofte oppnådd gode valgresultater, noe som ikke minst kunne tilskrives din store innsats som organisator og strateg..

Vi som kjente deg vet hvor snill du var, det var alltid hjelp og råd å få av Odd Martin, om det var politisk, praktisk eller personlig. Du var i ditt ess når det nærmet seg valg, da var det strategen og kampanjemannen som slo ut i full blomst.

Jeg vil takke for all støtte, alle gode råd, alle turer opp og ned i vårt flotte fylke, for hyggelig sosialt samvær på årsmøter, landsmøter og i private sammenhenger, for varme og medmenneskelighet.
Takk for et fantastisk vennskap!
Du ville helt sikkert sagt, nå må vi trø til litt, vi må være litt tøffere, vi skal jo vinne et valg!

Når vi sørger over deg i dag Odd Martin tror jeg du ville sagt som i et kinesisk ordtak:
Du kan ikke hindre sorgens fugl i å fly over ditt hode, men du kan hindre at den bygger rede i ditt hår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar